Veikka Mattila Etsin totuutta, hyvyyttä ja kauneutta.

Yle haluaa vaikuttaa äänestyspäätökseesi

Ylen-toimittaja yrittää jutussaan saada äänestäjät uskomaan, ettei niitä EU-kriittisiä kannata äänestää. Katsotaanpa vähän ilmauksia ja sanavalintoja:

"Kansallisen päätösvallan alaisista asioista on turha syyttää EU:ta, sanoo Sixten Korkman. Hänen mukaansa kritisoijilla on peiliin katsomisen paikka."

Voi Sinua Sixten, kun lähdit toimittajan metkuun mukaan muokkamaan äänestäjien mielipiteitä! Kritisoijienko mielipiteet olisivat jotenkin häpeällisiä ja heidän pitäisi hävetä? Sitä kai peiliin katsomisella tarkoitit.

"Paljon suurempi ongelma on se, että kansalliset päättäjät eivät ole kyenneet kantamaan vastuutaan."

Tämä kommentti voi olla sinänsä harmiton  yleisluontoinen maininta, ettei Suomessa hallitus ole kyennyt tekemään päätöksiä tai sitten tässä lyödään populisteja sillä epäsuoralla ajatuksella, etteivät he toimi vastuullisesti politiikassa.

"Muun muassa Perussuomalaisilta uhkaa mennä vanha ”Vapaus ja Demokratia” -ryhmä alta."

Tätä viestiä on alettu toistaa kummallisesti vaalien alla yhä useammasta äänitorvesta.

" Entinen EU-suurlähettiläs Jan Store uskoo, että vanhat valtapuolueryhmittymät Konservatiivit, Sosialidemokraatit ja Liberaalit ryhmittyvät EU:n vastaisia tahoja vastaan, kuin myös komissio, josta lakiesitykset lähtevät saa puheenjohtajan, joka vie unionia eteenpäin."

Tämä kohta antaa ymmärtää, että  vastuullinen enemmistö haluaa eristää vastuuttomat EU-kriittiset tahot. Lisäksi EU-kriittiset on nimetty EU-vastaisiksi. Mahtaakohan siitä olla ihan kyse?

Komissio saa puheenjohtajan, joka vie uniota eteenpäin. Näin toimittaja jakaa roolit eli EU-myönteiset vievät unionia eteenpäin, mikä tietenkin miellettään hyväksi asiaksi, kun taas EU-kriittisille annetaan epäsuorasti se rooli, että he ovat jumissa menneisyydessä, he veisivät EU: ta taaksepäin jne. Toimittaja jakaa roolit hyvin puolueettomasti.

Sixten Korkmanilla on tällä hetkellä sellainen arvovalta Suomessa, että suuri yleisö pitää häntä Suomen parhaimpiin kuuluvana talousviisaana ja, että  jos hän jotain sanoo, sitä kannattaa uskoa. Ylen toimittaja tietää tämän ja käyttää sitä hyväkseen jutussaan niin, että hänen lausuntojensa sumuverhona käytetään puolueettoman  asiantuntijan viittaa. Sixten Korkaman teki nyt kuitenkin muuten huikealla urallaan virheen, kun lähti pönkittämään EU-myönteisen eliitin viestiä YLE:n kautta.

 

http://yle.fi/uutiset/asiantuntijat_eivat_usko_eu-kriittisten_suurvoitto...

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Yle haluaa vaikuttaa äänestyspäätökseesi''

Vaikka valtaosa YLE:n henkilökunnasta on vasemmistolaisia, niin uskon heidän olevan lakia kunnioittavia ja puolueettomia.

Ps. YLE -veroa pitää korottaa 20%.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mihin tuo Ylen vasemmistolaisuusarviosi perustuu?

Muistumiin 1970-luvulta?

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Kaikki käytettävissä oleva tieto vaikuttaa äänestyspäätökseen. Myös EU-kriittisten esittämillä lausunnoilla tai kommenteilla pyritään vaikuttamaan äänestyspäätöksiin. Eipä YLE:llä ole lobbarin roolia. Pitäisikö asiantuntijoiden olla kommentoimatta EU:sta tai EU:iin liittyvistä asioista yhtään mitään, jottei syntyisi kuvaa siitä, että ovat puolesta taikka vastaan? Mielestäni ei. Asiantuntijoilla on oikeutensa esittää vapaasti näkemyksiään.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Harvalle suuret rakenteet mitään merkitsevät. Se, mikä on lähellä itseä, on oleellista.

Ehdokkaan arvomaailma kun kohtaa omaan arvomaailman, niin siitäpä saa näppärästi numeron äänestyslippuun.

Cenita Sajaniemi

Onhan Ylestä puhuttu jopa siihen malliin, että olemme jo tottuneita Ylen virheellisiin ja mielipidettä muokkaaviin uutisiin. Mielestäni tämä on hälyttävää. Kaikkien kansalaisten maksaessa Yleveroa, pitäisi kai miettiä myös uudet valintakriteerit, ketkä Yleä pyörittävät.
Mielestäni ainakin ohjelmatarjonta on taantunut. Melkein kaikki ohjelmat ovat laatikkoleikin toisintoa, tai muuten vaan istutaan tai kokataan studiossa.

Toimituksen poiminnat