Veikka Mattila Etsin totuutta, hyvyyttä ja kauneutta.

Sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustavat homot

Suomen media ei puhu asiasta mitään, mutta seksuaalivähemmistöstä löytyy yllättävän paljon vastustusta sukupuolineutraalia avioliittolakia kohtaan:
Esimerkiksi Ranskassa joukko homoja osallistui marssiin, joka vastusti sukupuolineutraalia avioliittolakia: http://www.nomblog.com/32280/

"Yhdysvalloissa homot ovat puolestaan esittäneet seuraavanlaista kritiikkiä sp-neutraalia avioliittovastaan: "But while favourable rulings will spark celebrations among pro-marriage supporters ...across the US, some gay men and women will instead see it as a victory for a patriarchal institution that bears no historical relevance to them.

Some lesbians are opposed to marriage on feminist grounds, says Claudia Card, a professor of philosophy at the University of Wisconsin-Madison, because they see it as an institution that serves the interests of men more than women."http://www.bbc.com/news/magazine-22758434

Yhden totuuden Suomessa media haluaa uskotella, että kaikkia seksuaalivähemmistöt kannattavat automaattisesti sp-neutraalia avioliittolakia. Tilanne on todellisuudessa monimuotoisempi, mutta vähemmistöjen sisällä kriittisiä ääniä kohdellaan pettureina. Setasta on esimerkiksi potkittu pois sellaisia homoja, jotka ovat kritisoineet Islamin homojen kivistyskäyntöntöjä poliittisen korrektiuden nimissä. Seta ei siis selvästi edusta kaikkia seksuaalivähemmistöjä Suomessa, vaikka niin se haluaakin uskotella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Totuus on usein monipuolisempi kuin helpolla voi käsittää. Siksi ihmisillä on sisäinen "luokittelu-taipumus".... aivoille kävisi liian rankaksi mikäli ei voisi luokitella asioita ryhmiin; siitä sinällään hyvästä ominaisuudesta seuraa ajoittain myös haittavaikutuksia.

Ei bloggauksessasi suurempaa valittamista sinällään, mutta kun en jaksa googlata, niin laita linkit, joissa kerrotaan ketkä homot on pois potkittu koska ovat kritisoineent ääri-islamia (kuten pitääkin).
****************************************************
Sekin on ihmisluonnon mukaista käyttäytymistä (on homo, lesbo, hetero tai whaterver) että ihmiset ajautuvat ryhmiin ja ryhmien jäsenet helpolla syrjivät ihmisiä, jotka eivät mukaudu ryhmän sisäisiin kirjallisiin/kirjoittamattomiin sääntöihin.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tuosta tuli mieleeni, luin mielenkiintoisen artikkelin historijoitsijan näkökulmasta. Siinä lyhykäisyydessään pohdittiin, että seksuaalisen suuntautumisen mukainen ryhmäjako puuttuu täysin tunnetusta historiasta ja on tyypillistä vain nykyaikaiselle maailmankuvalle.

Ts. yhtäkään historiallista dokumenttia, jossa kuvataan homo- tai heteroseksuaaleja eri ryhminä ei ole löydettävissä meidän aikamme tai kulttuurimme ulkopuolelta. Syyksi on esitetty, että alun perin patologisoimme homoseksuaalisuuden ja sen seurauksena syntyi käsitys seksuaaliryhmistä.

http://dailycaller.com/2014/03/19/nobody-is-born-t...

Vaikka pidän sinäänsä sosiaalista konstruktionismia jonkilaisena taikauskoon verrattavana asiana, pointti on tosiaan mielenkiintoinen; vaikkapa Mannerheimin tai Oscar Wilden seksuaalisuuden pohtiminen on nykystandardein yhtä mielekästä kuin vaikkapa sen pohtiminen olivatko he poliittisesti vihreitä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Homoseksuaalit keksittiin vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla. Vasta silloin alkoi esiintyä ajatus siitä, että olisi ihmisryhmä, jota voisi luonnehtia homoseksuaaleiksi.

On kuitenkin huomattava, että seksityöläisten ja kunniallisten naisten välillä on ollut historiallisesti jo pitkään jaottelu kahteen eri ryhmään. Tämä kahtiajaottelu on ollut monina historian aikoina hyvin selkeä ja jyrkkä. Jaon johdosta oli mahdollista se, että osa naisista pystyi harjoittamaan täysin vapaasti ja rajoituksesetta seksiä eri miesten kanssa, kun taas toisten naisten ryhmä sai harjoittaa seksiä ainoastaan yhden miehen, eli heidän aviomiehensä kanssa.

Jos tästä kahtiajaottelusta ottaa mallia, niin voidaan ajatella, että yhteiskunnan kaupungistumisen ja modernisaation myötä konstruoitiin uusi ryhmä, homoseksuaalit. Tälle ryhmälle oli sallittua seksin harjoittaminen samaa sukupuolta olevien ihmisten kanssa, kun taas kunniallisille ihmisille seksi samaa sukupuolta olevien kanssa oli ankarasti kielletty.

Veikka Mattila
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eikö pitäisi olla aika päivänselvää ettei kaikki homot ole samaa mieltä avioliitostakaan.

Ilkka Huotari

Eikö ole outoa vastustaa omaa tasa-arvoa?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Esimerkiksi jotkut libertaarit kertovat meille olevansa sitä mieltä, että tasa-arvo ei ole tavoittelemisen arvoinen asia. Jotkut seksuaalivähemmistöön kuuluvat ovat sitä mieltä, ettei tasa-arvon tavoitteleminen heteroenemmistön suhteen ole erilliskulttuurin kannalta eduksi. Kyllä minustakin on outoa vastustaa tasa-arvopyrkimyksiä, mutta minäpä olenkin konservatiivisiin arvoihin tukeutuva, tasa-arvoa ja yhtäläisiä kansalaisoikeuksia haluava vanhan polven kukkapaitasetä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #8

Hyvä vastaus. Yksi mahdollinen syy puuttui vielä, jolloin se olisi ollut täydellinen, mutta hyvä näinkin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kaikki eivät pidä avioliittoa tasa-arvoisena instituutiona, eikä se kaikkialla ole tasa-arvoinen.

Olli Nurmi

Media nyt on sitä sun tätä mieltä aina silloin kun siltä tuntuu.
Todellisuudessa on yhtä todennäköistä, että kaikki homot kannattavat avioliittolainmuutosta, kuin että kaikki avioliittolakimuutosta kannattavat olisivat homoja.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Erilaisille mielipiteille on aina oltava tilaa. Avioliittolain muutosta vastustavia seksuaalivähemmistön edustajia löytyy myös poliittisista puolueista, esimerkiksi perussuomalaisista. Kukin tyylillään ja niin kuin parhaaksi näkee.

Jos vähemmistön vähemmistö vastustaa avioliittolain muutosta, on sillä lopputuloksen kannalta pieni merkitys ottaen huomioon, että enemmistön enemmistö on aloitteen kannalla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Käytös voi olla samaa, mutta sen perussyy eri. Miksipä kaikesta pitäisikään olla samaa mieltä?
Masokistikin tunnustaa kaiken piinapenkissä - sulaa kiitollisuuttaan. :D

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Uuteen avioliittolakiin on sitten ainoa ja oikea ratkaisu, että äännestys avioliittolaista järjetetään vain homojen keskuudessa, eli ketä se asia koskee. Päättäköön homot omassa asiassaan!

Olavi Mansikka

mielenkiintoinen pointti. kansalaisäänetys vain osalle. ihan en heti hyväksyisi ehkä hetken päästä. Kirkon suhteen en sanois että pelkästään homoja koskee. valtion edessä kylläkin. toki voitas sitten muistakin järjestää valikoituja äänestyksiä.

Mitä itseeni tulis mulle olis ihan yksi lysti millä liittoa sanottaista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Pitäisikö ruveta homoja erikseen merkkaamaan väestörekisteriin?

Olavi Mansikka

ainakin Lindemannin mukaan. Muutenhan ei voisi tiedä ketkä ovat äänioikeuttettuja. ja sitten pitäisi määritellä ketkä siihen ryhmään kuuluvat. Kuis lesbot ja onko bi-taipuvaisilla puoli ääntä vai täysi ääni.

sinänsä mielenkiintoinen ehdotus. silloinhan esim metsästäjät voisivat äänestää vain metsästyksestä... ja aselaista. meitähän se koskee.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #15

Lindemannille kysymykseni olikin tarkoitettu. Ei tietenkään ollut mikään ehdotus.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Halusin tuoda asian provokatiivisesti esille. Täällä ei taida monikaan toisilta kysellä, että kenen kanssa on avioitunut tai aikoo avioitua?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #17

Ei taida kiinnostaa ketään.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #18

...juuri niin, ketään ei kiinnosta - naiko juopon, varkaan, murhamiehen, papin vai lukkarin, kunhan sukupuolitarkastus on tehty! Pitäiskö hääkuvassa yläpään sijasta olla kuva alapäästä ja se arkistoida eduskunnan kirjastoon? ;-)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #19

... hyvä pointti. Ketään ei nykyiseltään kiinnosta rikostausta, mutta seksuaalinen suuntautuminen kylläkin...

Eihän tuolla pitäisi valtion kannalta olla väliä..... uskontokunnat sisällään sitten sallikoot mitä liittoja haluavat (kunhan ei ketään vahingoiteta). Sairasta on lähinnä uskontojen ja valtion yhteensulautuminen... Suomen olisi paras päästä moisesta eroon kuten lukuisat muutkin valtiot ovat tehneet.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sukupuoli ilmenee henkilötunnuksesta. Sen vaihtaminen ei sitten hevillä onnistu vaikka sukupuolii vaihtuisikin. Ainakaan naimisissa olevalta henkilöltä, kuten Heli on täällä kertonut oikeustaistelustaan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Onkohan jossakin saatavissa tietoa näin tilastonikkarille kuinka paljon kansastamme on tavallisia tylsiä heteroita tai sitten homoja ja lesboja tai muita sukupuolisesta heteroista poikkeavaisuudestaan ylpeitä henkilöitä.

Näin Uuno Kalle Keskiverrosta tuntuu nykyään, että tässä on erittäin poikkeava, kun ei ole millään tavoin mitään erityistä valittamista.

Toimituksen poiminnat