Veikka Mattila Etsin totuutta, hyvyyttä ja kauneutta.

Saako väärän mielipiteen edustajan hakata?

Ruotsin vuoden 2010 valtiopäivävaaleissa ruotsindemokraatit joutuivat monen kiusanteon, häirinnän, sabotaasin, boikotoinnin, uhkailun ja pahoinpitelyn kohteeksi. Ruotsindemokraattit joutuivat peruuttamaan useita vaalitilaisuuksiaan turvallisuusuhkien takia. Göteborgissa paikalliset ruotsindemokraattien vastustajat tunkeutuivat eräälle ennakkoäänestyspaikalle ja uhkailivat äänestäjiä siitä,  kuinka ruotsindemokraattien äänestämisestä voi seurata vakavia asioita...

Vaalien jälkeisenä päivänä erästä miestä puukotettiin Tukholmassa, koska häntä luultiin ruotsindemokraatiksi. Tällaisten uuskielisen sanan "sattumusten" lisäksi äänestämistilanteissa esiintyi myös kummallisia asioita. Jotkut vaalivirkailijat havaitsivat mielestään äänestäjän ottaneen väärän puolueen lipun ja ystävällisesti opastaneet erehtynyttä kansalaista. Leksandissa 1000 ennakkoääntä katosi ja myöhemmin ne löytyvät säkeistä, jotka olivat jääneet vaalipaikoille.

Suorista pahoinpitelyistä huolimatta mielestäni pöyristyttävin asia oli se, miten Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfieldt kommentoi ruotsindemokraatteihin kohdistunutta vainoa.  Vaikka  hän nimellisesti tuomitsi ruotsindemokraatteihin kohdistuneen väkivallan hän myös totesi, että puolueen jäsenien ei pidä olla yllättyneitä heihin kohdistuneesta väkivallasta.  Rivien väleistä Fredrik Reinfieldt antoi ymmärtää, että ruotsalaisessa yhteiskunnassa väärien mielipiteiden kannattamisesta  seuraa luonnollisesti pahoinpitely ja väärien mielipiteiden kannattajat eivät voi syyttää asiasta muita kuin itseään.

Kun pääministeri toteaa jotakin tällaista, on se merkki siitä, että Ruotsista ovat katoamassa länsimaissa vallitsevat itsestäänselvät poliittiset oikeudet ja sananvapaus. Ruotsi on siis yhteiskuntana tehnyt eräänlaisen moraalisen konkurssin. Väärien mielipiteiden edustajien sormien läpi siunattu vainoaminen on tyypillistä totalitaariselle yhteiskunnalle, ei länsimaiselle liberaalille monipuoluedemokratialle.

Onneksi ruotsindemokraattien sortaminen tulee osumaan vainoajien omaan nilkkaan. Yhä useammat äänestäjät asettuvat sympatiasta väärin perustuin sorretun ja kiusatun puolueen puolelle ja lisäksi yhä suuremmalle yleisölle välittyy kuva, että puolue pitää hallussaan vaarallista, mutta tärkeää totuutta ruotsalaisesta yhteiskunnasta.

Kun tänä viikonloppuna Ruotsissa käydään 2014 valtiopäivävaaleja, on toivottava, että Ruotsindemokraatit saavat vaaleissa jytkyn, Feministipuolue imuroi Vasemmistoblokin ääniä mahdollisimman paljon, mutta jääden silti äänikynnyksen alle, ja Ruotsindemokraatit pääsevät vaa´an kieliasemaan valtiopäivillä. Oman surunsa vaalivoitonkin tullessa aiheuttaa se, millaisia "sattumuksia" Ruotsindemokraatteihin kohdistunee tällä kertaa.
 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Veikka Mattila

VEIKKAUS: Ruotsindemokraatit saavat äänisaalikseen 10,6 % äänistä, ja tämä aiheutaa Ruotsissa monelle paskahalvauksen, mikä purkautuu ruotsindemokraattien pahoinpitelynä ja sarjana "rasismin vastaisia" mielenosoituksia, joihin osallistuu kymmeniätuhansia suvaitsevaisia ja hyviä ihmisiä.

Aslak Koivuila

"Rauhankynttilä" siellä roihahti taas kerran.
Olisi mielenkiintoista nähdä joku ruåttisuvakki selittämässä kantojaan esim. Ayaan Hirsi Alille.

Ilkka Huotari

"Suvaitsevaiset" ovat sitä mieltä, että "vihapuhe" voi johtaa väkivaltaan ja on siksi tuomittavaa. Samalla Ruotsidemokraatit (ja muut vastaavat) on demonisoitu niin, että väkivaltaa oikeasti tapahtuu, ja sille on hiljainen hyväksyntä jopa pääministeriltä.

Paljon joutuu käyttämään lainausmerkkejä että tästä suosta pääsee eteenpäin.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19491843.ab
http://rahmispossu.net/2014/09/07/ruotsidemokraatt...
(kommenteissa eräs seuvaitsevainen ei olekaan huolestunut väkivallasta, kohde oli varmaan väärä - tai oikea)

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Vastauksena blogin otsikkoon; saa hakata, jos kohde ei kuulu suvaitsevaisten joukkoon. Suomessa myös samaan julkisesti halveksittavien joukkoon kuuluvat myös menestyjät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aika vapaasti olet tulkinnut Reinfeldtin sinänsä ymmärrettävää toteamusta.

Toimituksen poiminnat