Veikka Mattila Etsin totuutta, hyvyyttä ja kauneutta.

Kysymys Suomen vastarintaliikkeelle eugeniikasta

Suomen vastarintaliikkeen kotisivujen mukaan liike seuraa kansallissosialistista maailmankatsomusta. Se mainitsee keskeisiksi aatteensa peruskivijaloiksi rotukeskeisen maailmankuvan, perhekeskeisyyden, kansallissosialistisen sosialistisen talouspolitiikan, yhteisöllisyyden ja hierakian sekä sionismin, juutalaisuuden, kulutuskulttuurin että materialismin vastustamisen. Suomen vastarintaliike nimeää tavoitteikseen  voimankäytön ja taistelemisen, yhden yhtenäisPohjoismaisen valtion muodostamisen, Suomen kansan suojelun, taistelun monikulttuurisuutta vastaan, muukalaisten palauttamisen ja EU:sta vetäytymisen.

Suomen vastarintaliikkeen ohjelma saa monessa kohdin lukijalla hälytyskellot soimaan, mutta keskityn tässä yhteydessä vain heidän eugeniikkakantoihinsa. Liikkeen kotisivujen mukaan eugeniikka on ”biologian ja perinnöllisyyden lait huomioivaa väestöpolitiikkaa, joka pyrkii karsimaan yhteisöstä esimerkiksi sairauksia, matalaa älykkyyttä, mielenterveyshäiriöitä ja epäedullisia luonteenpiirteitä aiheuttavia perintötekijöitä. Tämä tehdään esimerkiksi rajoittamalla perinnöllisesti sairaiden mahdollisuuksia lisääntyä.” Lisäksi he mainitsevat eugeniikkaa koskevassa artikkelissaan: ” Vaikka eugeniikka määriteltiin tieteellisesti vasta 1883, ovat ihmiset aina tienneet, että lapset tulevat vanhempiinsa, ja että esimerkiksi vaikeasti vammaisten ei tulisi perustaa perhettä.” Artikkelin lopussa Vastarintaliikkeen kirjoittaja pohtii seuraavaa: ” Millainen esimerkiksi meidän sukupolvemme jo olisi, jos 1920-luvulla alkaneet väestölliset ohjelmat olisivat kyenneet tehokkaasti ja keskeyttämättä karsimaan vaikeimpia kansantauteja ja edesauttamaan älyllisesti ja ruumiillisesti etevimpien syntyvyyttä? Millainen Suomi olisi vaikkapa 50 vuoden päästä?”

Tämän valossa haluan kysyä  Suomen kansalliselta vastarintaliikkeeltä kantaa seuraavaan asiaan: Esikuvanne Hitlerin Saksassa natsit toteuttivat eugeniikkapolitiikkaa muun muassa Aktion T4-ohjelmassa, jossa murhattiin 70 000 psyykkisesti sairasta, kuuroa, sokeaa, kehitysvammaista lasta ja aikuista. Koska kirjoituksissa näytätte liputtavan eugeniikan puolesta, millainen olisi psyykkisesti sairaiden, kehitysvammaisten, halvaantuneiden ym.  ryhmien asema Suomessa, jos te olisitte vallassa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse en heihin kuulu mutta yleistäen, ihmiset jotka jakavat tuon aatteen kiistävät Natsien tekemät kansanmurhat ja toteavat niiden olevan "Voittajien pakkosuoltamaa historian revisitointia" elikkä propagandaa.

Elikkäs tuut saamaan perus "Näytä tuhkakasa tai sitä ei tapahtunut" vastauksen.

Veikka Mattila

Jaa, toisaalta mitään kansanmurhia ei tapahtunut, mutta toisaalta Vastarintaliikkeen miehet ylistävät Natsi-Saksaa tuloksista eugeniikan alalla. Tarkoittavatkohan he silloin vain pakkokastraatioita - ja abortteja? Ressukat ovat kognitiivisen disonanssin partaalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomessa suoritettiin kehitysvammaisille pakkosterilisaatioita vielä 70-luvulla ja nykyäänkin tehdään sikiöseulontaa jota pidetään yleisesti hyväksyttävänä käytäntönä. Suomi on kuitenkin ollut aika neutraali maa eugeniikan alalla.

Veikka Mattila

Joo, tuo on tiedossa esimerkiksi Down-sikiöiden kohdalla.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

T4 - kuten myös holokausti - tulee tapahtumaan uudelleen ennemmin tai myöhemmin, jos kansallissosialismi pääsee valtaan Euroopassa. Siitä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä kenellekään.

Yksi parhaimpia tapoja estää tämä on äänestää sosialidemokraatit ja sosialistit pois vallasta. He tulevat aiheuttamaan omalla, täysin järjettömällä (talous)politiikallaan fasismin ja natsismin uuden nousun kautta Euroopan. Toivon, että he korvautuisivat kansalliskonservatiivisilla aineksilla, joita mm. Perussuomalaiset Suomessa edustavat.

Lue kirjoitukseni "Varoitus: Sosialistit ja sosialidemokraatit herättävät natsismin ja fasismin", http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177...

Jaakko Häkkinen

Karmiva aihe, Veikka.
Jos eugeniikkaa olisi aikoinaan sovellettu ääriajattelun ja mustavalkoisen maailmanhahmotuksen karsimiseen, meillä ei olisi nyt sen paremmin Suomen vastarintaliikettä kuin äärivasemmiston anarsistejakaan. ;-)

Toimituksen poiminnat