Sukupuolineutraali avioliitto on arveluttava sosiaalinen kokeilu

 

SETA, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Vihreät, Vasemmistoliitto, SDP:n ja Kokoomuksen arvoliberaalit, YLE ja monet muut tiedotusvälineet ovat ajaneet julkisuudessa hyvin voimakkaasti sukupuolineutraalia avioliittolakia jo yli vuoden yhteen mittaan. Sukupuolineutraalia avioliittolakia on perusteltu muun muassa  ihmisoikeuksilla, suvaitsevaisuudella ja kaikkien ihmisten oikeudesta rakkauteen.

Sukupuolineutraalin avioliittolain taustalla on sosiaalinen konstruktivismi-niminen aate, jonka mukaan ihmisen sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen ovat pelkkiä yhteiskunnan määrittämiä asioita (sosiaalisesti rakentuneita) eikä esimerkiksi biologiaan perustuvia tosiasioita. Siksi sosiaalisen kontruktivismin mukaan ne voidaan uudelleen määritellä kunakin historiallisena ajanhetkenä yksilön itsensä ja yhteiskunnan haluamalla tavalla. Tämän perusteella sosiaalinen konstruktivismi katsoo avioliitonkin olevan pelkkä yhteiskunnan määrittämä asia vailla biologista perustaa, joka milloin tahansa voidaan määritellä uudestaan koskemaan uusia suhteiden muotoja.

Kuitenkin sosiaalinen konstruktivismi  kytkeytyy  aatteena Neuvostoliittoon, jossa sosiaalisen muokkauksen ja tietoisen yhteiskuntasuunnittelun keinoin ajateltiin olevan mahdollista luoda uusi ihanteellinen ihmistyyppi, joka olisi ollut ahkera, kuuliainen ja kaikista ihmillisistä paheista vapautunut.  Tämä yhteiskunnallinen kokeilu  epäonnistui täysin ja oli yhtenä syynä Neuvostoliiton romahtamiseen.

Puolestaan Ruotsissa sosiaaliseen kontruktivismiin nivoutuva ajattelu on johtanut yhteiskunnalliseen kokeiluun luoda Ruotsista monikulttuurinen ihanneyhteiskunta. Kuitenkin lukuisat maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden mellakat, räjähdysmäisesti lisääntyneet seksuaalirikokset ja kasvanut turvattomuus todistavat, että kyseinen kokeilu on epäonnistunut täydellisesti Ruotsissa.

Neuvostoliiton ja Ruotsin esimerkit todistavat, että sosiaalinen konstruktivismi perustuu väärään ihmiskuvaan ja aatteellisesti siitä ammentava sukupuolineutraali avioliitto olisi hyvin arveluttava yhteiskunnallinen kokeilu, jonka koko inhimillistä hintaa kukaan ei pysty arvioimaan.  Nykyisillä ja  vielä syntymättömillä lapsilla ei ole ollenkaan sananvaltaa tähän yhteiskunnalliseen kokeiluun, mutta sen vaikutukset kohdistuvat heihin varmasti. Siksi historian varoittavien esimerkkien  ja sukupuolineutraalin avioliittolain tuntemattomien vaikutusten  tähden  olisi parempi, että koko laki jätettäisiin säätämättä eduskunnassa.

VeikkaMattila
Sitoutumaton Helsinki

Ympäristö- ja luonnonvarataloustieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Kiinnostuksen kohteina minulla ovat historia,politiikka,ekologia ja muut ympäristötieteet,vieraat kielet,kulttuurit,uskonnot. Arvomaailmaltani olen ekokonservatiivi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu