Veikka Mattila Etsin totuutta, hyvyyttä ja kauneutta.

Pakistanista myrskyvaroitus länsimaille islamilaisen maiden arvomaailmasta

Iltalehti tietää kertoa seuraavaa: "Pakistanilainen oppositiopoliitikko Gulam Ahmed Bilour lupasi maanantaina 200 000 dollaria eli noin 176 000 euroa sille henkilölle, joka murhaa satiirilehti Charlie Hebdon omistajan. Bilour, joka on maan entinen rautatieministeri, esitti tarjouksensa parlamentin istunnossa pääkaupunki Islamabadissa. Asiasta kertoi pakistanilainen Dawn-lehti."

Jos entinen Pakistanin hallituksen ministeri lupaa palkkion profeetan pilkkaajien murhaamisesta, niin sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että hän kannattaa palkkamurhaa. Tässä kohdassa hälytyskellojen pitäisi soida länsimaissa.

Gulam Ahmed Bilour ei ole mikään syrjäytynyt ja kouluttamaton islamisti jostakin islamilaisen maan syrjäseudulta, minkälaista mielikuvaa media yleensä vaalii niistä, jotka vaativat profeetan kunnian loukanneiden murhaamista. Sen sijaan hän korkeakoulutettu ja näennäisesti sivistynyt pakistanilainen, joka toimii vielä poliitikkona (=nauttii laajaa poliittista kannatusta arvoilleen ja näkemyksilleen) ja toimi ministerinä (=maansa edustajana). Siis jos maan korkeimmassa johdossa asenteet ovat tällaisia, pitäisi tämän olla myrskyvaroitus länsimaille siitä, että islamilaisissa maissa arvomaailma ja maailmankuva on hälyttävästi toisenlainen kuin meillä länsimaissa. Lisäksi meidän pitäisi tajuta myös se, että muslimimaahanmuuttajat eivät välttämättä omaksu arvojamme muuttaessaan länsimaihin, vaan tuovat mukanaan arvomaailmansa, joka on meille käsittämätön.
 

Tapahtuuko siis islamilaisissa maissa piilevien arvomaailmojen kohdalla samalla lailla kuin Neuvostoliiton edustaman kommunismin kanssa? Kylmän sodan aikana Suomessa julkisuudessa pidettiin yllä valheellista mielikuvaa Neuvostoliiton yhteiskunnan autuudesta, edistyksellisyydestä ja siunauksellisuudesta. NL:n piti ensin hajota ennen kuin  Suomessa julkisuudessa myönnettiin, että Neuvostoliitto oli itse asiassa kansojen vankila, joka kävi sotaa omia kansalaisiansa vastaan ja jossa murhattiin ja laitettiin vankileireille miljoonia viattomia ihmisiä. Pitääkö länsimaissa tapahtua ensin jokin todella dramaattista ja poikkeuksellista ennen kuin yhteiskunnassa silmät avautuvat laajasti sille, miten kaukana islamilaisten maiden arvomaailmat ovat meistä?


 

P.S. Islamilaisissa maissa asuu myös satoja miljoonia maltillisia muslimeita ja on idioottimaista leimata yksilöitä heidän viiteryhmänsä perusteella, mutta uskonto ja ideologia eivät ole synnynnäisiä vaan ne ovat opittuja, joten niitä on saatava arvostella vapaasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Jukka Mäkinen

Vieraiden kulttuurien ymmärtäminen on jotain sellaista minkä suomlaiset "suvaitsevaiset" luulevat hallitsevansa, mutta todellisuudessa he ainoastaan peilaavat omia arvojaan vieraisiin kulttuureihin, ja saavat sieltä haluamansa peilikuvan takaisin. Aktiivisesti tuotetun.

Sellaiset jotka taas ovat vuosikymmeniä eläneet jossain vieraassa - ei eurooppalaisessa - kulttuurissa, ymmärtävät sen verran ettei heillä ole koskaan mitään mahdollisuutta oikeasti ja täydellisesti ymmärtää näitä vieraita ajatusratoja. Tavallinen yksinkertainen perusihminen tajuaa sen ymmärtämättäkin.
Kiplingillä, joka kasvoi kahdessa eri kulttuurissa, oli asiasta hieno tiivistys.

Esa Niemi

Islam on länsimaisten arvojen kuten demokratian, universaalien ihmisoikeuksien ja oikeuskäsityksen kanssa kilpaileva yhteiskuntajärjestelmä.

OIC:n kaikki jäsenvaltiot, jotka edustavat kaikkia 1,6 miljardia muslimia ovat irtisanoutuneet universaaleista ihmisoikeuksista ja allekirjoittaneet omansa Sharia lakiin perustuvan Kairon ihmisoikeusjulistuksen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cairo_Declaration_on_...

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin EIT on todennut tuomiossaan, että islam ei ole sovitettavissa demokratiaan, vaan loukkaa ihmisten perusoikeuksia.

Olemme vain liian erilaisia ollakseen samanlaisia aivan kuten kommunismin tai natsismin kanssa. Se ei tarkoita, että ihmiset olisivat pahoja, vaan järjestelmä, joka pakottaa toimimaan järjestelmän lailla. Me siis mukaudumme koko ajan enemmän islamiin tai loukkaamme islamia koska islam ei voi sopeutua muihin järjestelmiin.

Islamin ollessa kokonaisvaltainen ideologia sen tulisi kestää kristinuskoa enemmän arvostelua ja kyseenalaistamista. Islamin ollessa myös lakijärjestelmä, ihmisoikeusarvo ja poliittinen järjestelmä sen tulisi olla perusteineen vapaata riistaa aivan kuten Suomen laki on vapaata riistaa arvostelulle, samoin ihmisoikeusarvot ja politiikka. Vallankäyttöä ja vallanmekanismeja ei voi pitää koskemattomina, vaikka islamissa on myös uskonnollista aspektia.

Charlie Hebdon isku oli Sharia lain toimeenpanoa koska profeetta Muhammed määräsi tästä kuolemanrangaistuksen:

wiki:
"Ka'b bin al-Ashraf (Hebrew: כעב אבן אלאשרף‎ Ka'b iben al-Ashraf, Arabic: كعب بن الاشرف‎, died 624) was a poet who criticized and mocked the Islamic prophet, Muhammad, who, in turn, ordered him to be killed."

Nyt Euroopassa siis toimitaan Sharia lain alaisuudessa tai sitten siitä loukkaannutaan ja suomalaisen kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaan Azizin mukaan kaivamme verta nenästämme. Joudumme siis mukautumaan sekulaarisuuden sijaan Sharia lakiin ja Briteissäkin etsitään nyt miestä, joka arvosteli islamia julkisesti. Näin nopeasti luovuimme länsimaisista arvoistamme ja aloitimmme matkamme kohti islamilaista kalifaattia Sharia siveyspoliiseineen.

http://m.thetelegraphandargus.co.uk/news/11757862....

Janne Suuronen

Osama Bin-Ladenia ja poliittista islamia käsittelevässä kirjassa 90-luvun lopulta tuodaan vahvasti esiin Pakistanin valtion ja erityisesti sen tiedustelupalvelu ISIn aktiivinen rooli poliittisen islamin ja ääriliikkeiden levittämisessä.

Samassa yhteydessä tuodaan esiin myös Sudanin ja Iranin vahva rooli.

Tuolloin 90-luvulla nuoria alettiin kouluttamaan tulevaisuuden aktivisteiksi. Yli rajojen ja kansallisuuteen katsomatta.

Viikon takaisen HS:n juttu Pakistanin ydinaseiden määrän lisäämisen perimmäisestä syystä laittoi pohdituttamaan.

Toimituksen poiminnat