Kaikissa meissä asuu pahuus

Monet ateistit vaalivat käsitystä, että pahuus kuuluu vain uskontoihin ja heidän  humanistisen maallistunut ja/tai materialistinen maailmankuva on rationaalinen niin, ettei henkilö itse voi tehdä pahaa tai voi tehdä sellaisia hirmutekoja, jotka he liittävät uskontoihin. Kuitenkin kun maailmanhistoriaa tarkastelee, paljastuu tämä näkemys valheelliseksi.

Islamin valloitussodissa (642–756) kuoli satoja tuhansia siviilejä ja sotilaita, kun muslimit levittäytyivät Arabian niemimaalta Lähi-Itään, Pohjois-Afrikkaan, Iraniin, Keski-Aasiaan ja Espanjaan. Islamin valloitussotien taustalla olivat poliittiset, taloudelliset ja uskonnolliset syyt, joista viimeisipien joukoissa oli lupaus paratiisiin pääsystä ja koko maailman saattamisesta Islamin valtaan. Tämän lisäksi muslimeihin kuuluneet arabit orjuuttivat vuosien 650–1900 välillä 10–18 miljoonaa ihmistä.

Atsteekit, jotka uskoivat luonnonvoimia edustaviin jumaliin, uhrasivat satoja tuhansia ihmisiä valtakautensa aikana. Yhden lähteen mukaan he uhrasivat yksin 86 000 ihmistä neljän päivän aikana vuonna 1487. Lisäksi atsteekkipapit harjoittivat eräissä rituaaleissa ihmissyöntiä.

Katoliset konkistadorit tappoivat ja murhasivat miljoonia intiaaneja, kun he Hernando Cortezin johdolla tuhosivat atsteekkivaltakunnan ja Francisco Pizarron johdolla inkavaltakunnan 1500-luvulla.  Konkistadorin motiiveina olivat kullanhimo, valloituksenhalu, katolisen uskon levittäminen ja uusien alueiden liittäminen Espanjan kuningaskuntaan.

Ranskan vallankumouksen aikana, 1700-luvun lopulla Rousseaun järkiajattelun nimeen vannonut Maximilien Robespierre ja muut hänen aatetoverinsa toteuttivat 10–12 000 ihmisen teloittamisen giljotiinilla ja heidän terrorinsa kokonaisuhrien määrä oli 35 000- 40 000. He oikeuttivat terrorinsa sillä, että heidän johtamansa Ranska oli vaikeassa sotilaallisessa tilanteessa ja että piti torjua sisäisiä kapinoita heidän johtamaansa hallitusta vastaan.

Eurooppalaiset laivasivat neljän sadan vuoden aikana yli 11 miljoonaa musta orjaa muun muassa Yhdysvaltoihin, Brasiliaan ja Karibian saarille. Orjuus oikeutettiin eurooppalaisten ylemmyydentunteella, muukalaispelolla ja taloudellisilla syillä. 1775–1890 välillä käydyissä intiaanisodissa eurooppalaiset tappoivat ja murhasivat yli 50 000 intiaania. Intiaanien tappaminen ja murhaaminen oikeutettiin alueiden valtaamisella, valkoisen rodun paremmuudella ja Yhdysvaltojen kutsumuskohtalolla.

Ensimmäisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen Ottomaani-valtakunnassa ja Turkissa turkkilaiset ja kurdit toteuttivat yli 750 000 assyrialaiskristityn kansanmurhan ja todennäköisesti yli miljoonan armenialaisen kansanmurhan. Kansanmurhien takana olivat turkkilaisten epäluulo vähemmistökansallisuuksien uskontoa ja poliittista uskollisuutta kohtaan sekä myös kateus monien vähemmistökuuluvien toimimisesta merkitsevissä asemissa yhteiskunnassa.

Suomen sisällissodan aikana punaiset teloittivat noin 1500 henkilöä ja valkoiset 7000–10000 henkilöä. Teloitusten taustalla olivat muun muassa voimakkaan pelotevaikutusten luominen, henkilökohtaiset kaunat, vastapuolen toteuttamien teloitusten kostaminen, luokkaviha ja etninen viha venäläisiä vastaan.

Hitler aloitti toisen maailmansodan, jossa kuoli yli 50 miljoonaa ihmistä ja hänen johtamaan natsit murhasivat teollisesti kuusi miljoonaa juutalaista. Hitler perusteli tekonsa valetieteellisillä rotuopeilla, sosiaalidarvinismilla, antisemitismillä ja eugeniikalla. Lisäksi natsien aatteessa oli myös aineksia johtajakultista ja germaanisista pakanauskonnoista.

Ateistiset kommunistiset diktaattorit ja hallitukset tappoivat kymmeniä miljoonia ihmisiä. Näihin kuuluvat Neuvostoliiton Lenin ja Stalin, Kiinan kansantasavallan Mao Zedong, Pohjois-Korean Kim II- Sung ja hänen jälkeiset Jongit, kommunistisen Kambodžan Pol Pot ja Vietnamin johtaka Ho Chi Minh. Heidän toimintaansa ei siis missään tapauksessa ”rasittanut” deistiset näkemykset, mutta heidän hirmutekojensa pahuus on kiistämätön ja he kuuluvat historian pahimpiin murhaajiin.

1960-luvulla Indonesian armeija johti toimia, joissa noin puoli miljoonan indonesialaista kommunistia tapettiin ja murhattiin. Kommunistien joukkotapon taustalla oli Muslimiryhmittymien ja Indonesian armeijan huoli kommunistisen puolueen vallan kasvusta ja rikkaiden ja vaikutusvaltaisien maanomistajien pelko siitä, että kommunistit olisivat vaatineet maanjakoa.

Ruandan kansanmurhassa v. 1994 äärihuturyhmät murhasivat 100 päivän aikana yli 800 000 tutsia ja maltillista hutua. Kansanmurhan taustalla olivat niin poliittiset, taloudelliset kuin yhteiskunnalliset syyt, mutta lopullisesti kansanmurha tapahtui, kun äärihuturyhmät nousivat valtaan ja alkoivat lietsoa äärimmäistä vihaa tutseja kohtaan ja kiihottamaan äärimielisiä hutuja tappamaan mahdollisimman paljon tutseja.

Yhteenvetona historiasta voidaan sanoa, ettei tappoina ja murhina esiintyvä pahuus liity vain tiettyihin uskontoihin, aatteisiin, ihonväriin, kansoihin, etnisiin tai kielellisiin ryhmiin vaan sitä esiintyy niin muslimeissa, katollisissa, protestanteissa, ateisteissa ja Afrikan luonnonuskoisissa. Kansojen kohdalla tätä pahuutta on esiintynyt ja esiintyy niin arabeissa, atsteekeissa, turkkilaisissa, länsimaalaisissa eurooppalaisissa(englantilaiset, ranskalaiset, espanjalaiset, saksalaiset, suomalaiset jne.) venäläisissä, amerikkalaisissa, kiinalaisissa, vietnamilaisissa, pohjoiskorealaisissa, kambodzhalaisissa, indonesialaisissa ja ruandalaisissa. Poliittisista ja aatteellisista ryhmistä pahuutta on esiintynyt ja esiintyy niin kommunisteissa, kuningasvallan kannattajissa, islamisteissa, konservatiiveissa kuin kansallismielisissä. Uhreina esimerkeissäni ovat olleet niin kristityt, luonnonuskoiset, juutalaiset, muslimit ja ateistit. Kansallisuuksien tai etnisten ryhmien kohdalla uhreina ovat olleet intiaanit, toiset ranskalaiset, mustat afrikkalaiset (sadoista heimoista??), armenialaiset, assyrialaiset, toiset suomalaiset, toiset venäläiset, kiinalaiset, vietnamilaiset, kambodzhalaiset, pohjoiskorealaiset, indonesialaiset, tutsit. Poliittisista tai aatteellisista ryhmistä uhreina ovat olleet niin kommunistit, fasisti, kansallismieliset, kuningasvallan kannattajat, islamistit kuin konservatiivit.

Vaikka esimerkkieni ulkopuolelle jää vielä paljon pahuuden hirmutekoja, mikä yhdistää kaikkia tapauksia? Se, että ne ovat ihmisten tekemiä toisille ihmisille. Pahuus ei ole siis missään poliittisissa aatteissa, uskonnoissa, kansoissa, etnisissä ryhmissä tai kielellisissä ryhmissä vaan se on ihmisessä sisäsyntyisesti. Sinussa ja minussa. Kaikissa ihmisissä maanpäällä.

Miten olet ajatellut voittaa oman pahuutesi? Minä olen päättänyt ottamalla vastaan Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaisena vapahtajanani, joka on sovittanut syntini Golgatan ristillä. Jeesuksen Kristuksen kautta olen päässyt sovintoon Jumalan kanssa ja Jumalalta voin pyytää voimaa voittaa oma pahuuteni Hänen kunniakseen. Jeesukselta olen myös oppinut, että hän on tosi pasifisti ja silloin minäkin olen. Vain ottamalla Jeesuksen vastaan syntiesi sovittajana voit vapautua pahuudestasi.

VeikkaMattila
Sitoutumaton Helsinki

Ympäristö- ja luonnonvarataloustieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Kiinnostuksen kohteina minulla ovat historia,politiikka,ekologia ja muut ympäristötieteet,vieraat kielet,kulttuurit,uskonnot. Arvomaailmaltani olen ekokonservatiivi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu