Saako tarhaikäinen lapsesi tehdä sukupuolenvaihdoksen?

Maailmalta kuuluu kummia. Isossa-Britanniassa sukupuolen vaihdosta haluavien alle 10-vuotiaiden lapsien lukumäärä on nelinkertaistunut 2000-luvulla.Nuorimmat sukupuolen vaihdosta halunneet ovat olleet vain 3-vuotiaita.  Taas Yhdysvalloissa bostonilaisessa sairaalassa sukupuolen vaihdokseen liittyvien lapsipotilaiden määrä on nelinkertaistunut 1990-luvun lopulta. Vuorostaan Ruotsissa avattiin vuonna 2011 sukupuolineutraali esikoulu Egalia (huomaa alitajuinen yritys viitata englannin kielen sanaan egalitarian), jossa lapsia ei kutsuta pojiksi ja tytöiksi vaan ystäviksi. Esikoulua rahoitetaan Ruotsin veronmaksajien rahoista ja siellä lapset saavat itse valita sukupuolensa.

Moni suomalainen saattaa ajatella, että nämä hulluudet ja mielettömyydet koskevat vain ulkomaita, mutta Suomi on turvassa tällaisilta hulluilta ilmiöiltä, kokeiluilta ja hankkeilta. Kuitenkin näin asia ei ole, sillä Seta ja Naisasialiitto ajavat kaikkia näitä asioita Suomeen. Esimerkiksi vuonna 2013 Seta, Suomen lukiolaistenliitto, ja Sakki järjestivät yhdessä ”Normit Nurin”-hankkeen, jonka keskeisiä viestejä ovat, että kahden sukupuolen normi on tylsä (vrt. nuorisorikollisten ajattomaan perusteluun heidän tekemilleen pikkurikoksille) ja myös siis kaksi sukupuolta, ovat vain näkymättömiä sopimuksia, jotka voidaan aina neuvotella uudestaan tai purkaa kokonaan.

Vuorostaan Naisasiaunionilla on käynnissä ”Sukupuolisensitiivisyys varhaiskasvatuksessa – tasa-arvoinen kohtaaminen päiväkodissa”-hanke, joka on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama.Hankkeessa yhteistyökumppaneina ovat Diakonia ammattikorkeakoulu, Lastentarhanopettajaliitto LTOL, OAJ, Plan Suomi, Suomen Vanhempainliitto ja Suomen lastenhoitoalan liitto. Hanke saattaa äkkiseltään näyttää harmittomalta ja sukupuolten tasa-arvoon tähtäävältä, mutta heidän hankesivunsa tarkempi tutkiminen paljastaa muun muassa seuraavien sukupuoleen liittyvien ajatuksien iskostamisesta lapsiin ”Osalle lapsista voi olla erityisen vaikeaa olla tilanteissa, joissa heitä puhutellaan aina jonkin oletetun sukupuolen edustajina. Tällaisia lapsia ovat esimerkiksi muusut, eli muunsukupuoliset lapset. Heidän kokemuksensa omasta sukupuolestaan eivät välttämättä vastaa omaa kehollista sukupuolta tai sitä sukupuolta, jota aikuiset heiltä sosiaalisesti odottavat.”Lisäksi sivulla mainitusta yhdestä leikistä löytyy seuraava määritelmä: ”Isunkehoinen ihminen on syntynyt kehoon, joka ei oikeastaan ole tytön eikä pojan keho, vaan se on ehkä vähän molempia tai ei kumpaakaan. Isunkehoinen lapsi voi olla isu, tyttö, poika tai muusu.”

Setan poliittisen strategian 2013-2017 ohjelman luvussa 7. luetellaan Setan tavoitteista muun muassa, että ”Varhaiskasvatus on tasa-arvoista ja sukupuolisensitiivistä ja siinä otetaan huomioon sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ja perhemuotojen moninaisuus.”  Vaikka kirjaus voi kuulostaa neutraalilta ja harmittomalta, niin ilmaus ”sukupuolen moninaisuus” tarkoittaa käytännössä sitä, että lapsia rohkaistaan kyseenalaistamaan oma sukupuolensa jo tarhaiässä. Lisäksi strategian 3. luvussa Setan tavoitteeksi ilmoitetaan, että muissa luvuissa asetetut tavoitteet halutaan toteuttaa jokaisessa Suomen kunnassa, siis myös jokaisessa suomalaisessa päiväkodissa.

Kaiken kaikkiaan Seta, Naisasiaunioni ja muut järjestöt, jotka piilottavat radikaalit vaatimuksensa tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien kauniisiin kaapuihin, työskentelevät jo sen puolesta, että tänään muissa länsimaissa alle 10-vuotiaisiin lapsiin kohdistuvat mielettömyydet ja hulluudet olisivat totta huomenna Suomessa. Nyt pallo on sinulla. Haluatko antaa Setan ja muiden järjestöjen kylvää siementänsä suomalaisiin päiväkoteihin ja esikouluihin ilman vastalauseita niin, että tulevaisuudessa suomalaisissa kodeissa vanhemmat saavat huomata, miten heidän omat alle kouluikäiset lapsensa vaativat päästä sukupuolenvaihdoshoitoihin?

VeikkaMattila
Sitoutumaton Helsinki

Ympäristö- ja luonnonvarataloustieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Kiinnostuksen kohteina minulla ovat historia,politiikka,ekologia ja muut ympäristötieteet,vieraat kielet,kulttuurit,uskonnot. Arvomaailmaltani olen ekokonservatiivi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu