Veikka Mattila Etsin totuutta, hyvyyttä ja kauneutta.

EU:ta uhkaa väestöllinen perikato sen omassa sydämessä

Monet EU-kansalaiset kuvittelevat Brysselin EU:n pääkaupungiksi ja vanhan Euroopan sydämeksi, jossa on valtavan hienoa arkkitehtuuria ja jossa eurooppalaisten kansojen edustajat elävät monikulttuurisessa ja kosmopoliittisessa symbioosissa ja harmoniassa. Harva EU-kansalainen kuitenkin tietää sen todellisen uskonnollisen ja kielellisen väestörakenteen laidan.

Suurin ulkomaalaisryhmä Belgiassa ovat marokkolaiset, joita maassa on enemmän kuin puoli miljonaa, ja kolmanneksi suurin ulkomaalaisryhmä ovat turkkilaiset, joita maassa asuu melkein 300 000. Jos EU:n ulkopuolelta tulevien ulkomaalaisten osuutta Belgian väestöstä tarkastellaan uskonnon mukaan, niin muslimiväestön osuudeksi on arvioitu 6 % kokonaisväkiluvusta, mikä on EU-maiden korkeimpien joukossa. Toisaalta muslimiväestön koko on arvioitu tätä suuremmaksi, sillä belgialaisen sosiologi Jan Hertogenin mukaan islamilaisista maista olevan muslimiväestön kokonaissuuruus Belgiassa on melkein miljoona, jolloin muslimiväestön osuus koko väestöstä on jopa 9 %.

Muslimiväestön koon lisäksi yhtä merkittävää tai merkittävämpää on se seikka, että muslimiväestö on keskittynyt Belgian suurimpiin kaupunkeihin eli Brysseliin, Antwerpeniin ja Charleroihin. Esimerkiksi Brysselin eli juuri EU:n pääkaupungin kohdalla joka neljäs sen asukas on muslimi. Toisin sanoen muslimit muodostavat jo 25,5 % Brysselin väestöstä, millä on kauaskantoiset seuraukset.

Miltä sitten muslimien monesti kohutut syntyvyysluvut näyttävät Belgiassa? Pew Foorumin mukaan Belgian musliminaisten kokonaishedelmällisyysluku vuosina 2005-2010 oli 2,5 kun taas Belgiassa keskimääräinen naisten kokonaishedelmällisyysluku on viime vuosina se on vaihdellut 1,65-1,7 välillä. Tällöin muslimiväestön ja muun väestön hedelmällisyyslukujen ero oli noin 0,9. Muslimeilla oli siis vuosina 2005-2010 selvästi korkeammat syntyvyysluvut kuin muulla väestöllä.

Tämän lisäksi Pew foorumi on ennustanut Belgian tulevaisuuden väestökehitystä muslimien suhteen:  Foorumi ennustaa musliminaisten syntyvyyden olevan vuosina 2025-2030 2,2, johon se on laskenut 2,5:stä 0,3 verran. Kun foorumi olettaa samalla muuta väestöä edustavien naisten kokonaishedelmällisyysluvun pysyvän samassa 1,7:ssä niin hedelmällisyyslukujen erotus pienenee muslimien ja muiden välillä. Pew foorumi olettaa muslimien kokonaisosuuden Belgian väestöstä olevan vuonna vuonna 2030 olevan 10,2 %. Kuitenkin Pew foorumin arvioiden Belgian muslimiväestön kasvusta voi nopeasti huomata olevan enemmin varovaisia ja vähätteleviä kuin liian rohkeita.

Todellisuudessa 35 % Belgian turkkilaisista ja marokkolaisista on alle 18-vuotiaita, kun sama luku Belgian muun väestön osalta on 18 %. Yksistään Brysselissä alle 20-vuotiaista vuonna 2007 ainakin 25 % oli muslimeja. Tämän perusteella voi olettaa, että tällä hetkellä musliminuorten osuus Brysselin alle 20-vuotiaasta väestöstä on oltava jo 30 % tai yli sen.

Lisäksi Pew foorumi on oletuksissaan räikeästi aliarvioinut Afrikan tulevaisuuden väestönkasvun, jonka ennustetaa olevan seuraavan 30 vuoden aikana miljardin luokkaa, ja Eurooppaan korkeammin elintason takia pyrkivien afrikkalaisten muslimien määrän. Vaikka hurjimmat väitteet Euroopan islamisoitumisesta voisikin sivuuttaa liioiteltuna pelotteluna ja kauhukuvien tarkoitushakuisena maalailuina, on aivan selvää, että Belgian suurimmat kaupungit ovat jo nyt käymässä läpi suurta ja historiallista väestön muutosta Islamin suuntaan.

Onkin huvittavaa, että EU:n monet arvoliberaaliin ja liittovaltiomieliseen eliittiin kuuluvat jaksavat huolehtia Välimerellä hukkuvista ”siirtolaisista”, syyllistävät tavallisia eurooppalaisia rasismista ja islamofobiasta, näkevät kovasti vaivaa EU:n muuttamiseksi liittovaltioksi ja yrittävät estää Kreikan euroeron hölmöläisten keinoilla, mutta ovat samaan aikaan sokeita sille, että EU:n oma pääkaupunki-- eliitin oma etupiha-- on muuttumassa hitaasti, mutta varmasti yhä vähemmän eurooppalaiseksi ja enemmän islamilaiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat