Veikka Mattila Etsin totuutta, hyvyyttä ja kauneutta.

Sukupuolineutraali avioliittolaki avaa ovea kohdunvuokraukselle

Sukupuolineutraalilla avioliittolailla on useita lähtöoletuksia, joista on harvemmin puhuttu: Ensimmäinen oletus on, että kahdella täysi-ikäisellä ihmisellä on oikeus mennä avioliittoon riippumatta heidän sukupuolistaan. Toinen oletus kuuluu, että biologisella vanhemmuudella, genetiikalla tai vanhempien sukupuolilla ei ole merkitystä lasten kasvuympäristön muodostumiseen tai lapsen kokemaan hyvinvointiin, vaan sen sijaan merkitystä on vain vanhempien halulla rakastaa, hoitaa ja kasvattaa lastaan. Kolmannen oletuksen mukaan avioliitossa on kyse vain kahden aikuisen vapaaehtoisesta sopimuksesta, siis yhteiskunnassa avioliittoinstituutio täysin alisteinen kahden täysi-ikäisen ihmisen haluille, himoille, mieltymyksille ja oikuille.

Kun sukupuolineutraali avioliittolaki on voimassa, silloin vallitseviksi yhteiskunnallisiksi normeiksi muodostuvat juuri nämä kolme oletusta. Mitä tekemistä näillä on sitten kohdunvuokrauksen kanssa?

Oletusten muodostuttua uusiksi normeiksi, jotka ohjaavat yhteiskunnallista arvo- ja asenneilmapiiriä, kohdunvuokrauksen laittomana säilyttämisen puolustaminen muodostuu vaikeammaksi. Näin on, sillä toisen oletuksen mukaan kohdunvuokrauksella teetetyn lapsen hyvinvoinnille ei ole merkitystä sillä, jos hän kasvaa erillään, munasolun luovuttaneesta biologisesta vanhemmastaan tai sijaisäidistä, jonka kohdussa on hän kasvanut raskauden aikana. Vuorostaan kolmannesta oletuksesta seuraa se näkemys, että kohdunvuokrausta haluavan parin mielihalut ja mieltymykset ovat etusijalla verrattuna kohdunvuokrauksella teetetyn lapsen oikeuksiin.

Siksi sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksyminen ja voimaan astuminen muuttaa väistämättömästi ja merkittävästi yhteiskunnallista arvo- ja asenneilmapiiriä siihen suuntaan, joka helpottaa myöhemmin homoliikettä kyseenalaistamaan kohduvuokrauksen laittomana pitämisen perusteita ja ajamaan sen laillistamista Suomessa. Tämän kehityskulun voit estää allekirjoittamalla perinteistä avioliittoa puolustavan kansalaisaloitteen 29.9 mennessä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Tuubaa tuutin täydeltä..taas.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Onko itsestään selvää, että adoptioperhe on lapselle huonompi kasvuympäristö kuin kahden biologisen vanhemman muodostama perhe? Entä miten tässä vertailussa sijoittuvat yhden biologisen vanhemman ja yhden kasvattivanhemman muodostamat perheet?

Olli Nurmi

Toimituksen poiminnat